Ezekkel a street foodokkal lehet most nagyot szakítani
Magyarországon is egyre népszerűbbek a különböző utcai kaják, sőt már Magyar Street Food Egyesület is van, amelynek a vezetője most elmondta, mik a legfőbb trendek.
Magyarországon is egyre népszerűbbek a különböző utcai kaják, sőt már Magyar Street Food Egyesület is van, amelynek a vezetője most elmondta, mik a legfőbb trendek.
Michelin-csillagot kapott egy Szingapúrban működő utcai kajabódés. Chan Hon Meng, aki 35 éve készít hongkongi szójaszószos csirkét a saját kis kuckójában, először azt hitte, tréfálnak vele.
A mobiltelefonok miatt funkciójukat vesztették a szigetország egyik jelképét jelentő piros telefonfülkék, a londoni Holborn egyik készülékét leszámítva, amely most salátabárként született újjá.
Magyarországon keres franchise partnert a mexikói El Fogoncito étterem hálózat.
Az utóbbi időben nagy a pezsgés a fővárosban street food fronton, ennek egyik hozománya, hogy újraértelmeződött a pesti kolbász fogalma. Miközben például a Töltő, a Butifarring, a Kolbice e témában új élményeket nyújt, a Séf utcája, a Belvárosi Disznótoros vagy a Mészár Steak Kitchen feleleveníti a hagyományos disznótoros ízeit. Bejártunk néhány kolbászost, és végigkóstoltuk a kínálatot. Nekünk nagyon bejött.
Ahogy a pizza importálta Itáliát a világ legtávolabbi pontjaira, úgy tűnik, a magyarság jó hírét napjainkban a büfékocsik ablakán kiadott lángos terjeszti. Bogár Péterék nem akármilyen előkészítés után Ausztráliában tarolnak az új ízekkel.
Újabb magyar street food kocsi bukkant fel a külföldi sajtóban, most az ausztrál Perth városát járó Rare Flower nevű lángosos- és dödöllésautót ajánlják egy helyi lapban.
Ahol ott vannak a jó borok, onnan nem hiányozhatnak a jó falatok sem. Nézzük, mit kínál az idei Budavári Borfesztivál.
Nem hungarikum, hiszen másutt is vannak különböző sült kenyértészta alapú ételek, de mi magyarok mégis a sajátunknak tudjuk be. Bár nem egy könnyű nyári étel, mégis sokaknak a nyár, a strand, a Balaton jut eszébe róla. De lángost a fővárosban is egyre több helyen lehet enni. Mutatjuk a legjobbakat.
Nagyon össze kell kapnia magát kulturált sörisszának, ha lépést akar tartani a fesztiválokkal. Még egy alvás a nagy budavári kóstolgatásokig, miközben még ki se heverte a hétvégi Főzdefesztet.
A Le Bistrot du Lion elnevezésű utcai vendéglátó egységgel simán beszállhatna a büfékocsibizniszbe a francia vállalat.
Váltig állítjuk, hogy a hamburgert az európai, egészen pontosan, a német bevándorlóknak köszönheti az Újvilág, még ha ezt odaát tagadják is némely elfogultak. A lényeg persze úgyis az, hogy kevés harapnivaló futott be bámulatosabb karriert szerte a világon.