Street food-pláza nyílik Óbudán
Az ipari környezetben megálmodott áruházban többek között étterem, delikátesz, kávézó nyílik, és öt food truck is parkol majd az épületben. A nyitás 2018 nyarán várható.
Az ipari környezetben megálmodott áruházban többek között étterem, delikátesz, kávézó nyílik, és öt food truck is parkol majd az épületben. A nyitás 2018 nyarán várható.
Magyarországon is egyre népszerűbbek a különböző utcai kaják, sőt már Magyar Street Food Egyesület is van, amelynek a vezetője most elmondta, mik a legfőbb trendek.
Budapesten ilyentájt lassan minden sarkon karácsonyi vásárokba botlunk, amelyek azonban korántsem árasztanak adventi hangulatot. Bejártunk jó néhányat, alább kiderül a véleményünk mindegyikről.
Az idén hazánk is felkerült arra a világtérképre, amelyet a San Sebastian-i Gastronomika kongresszus és kiállítás rendezői rajzolnak meg évről évre. A nagyszabású rendezvény hat díszvendége közül az egyik Magyarország volt.
Arculat, belsőépítészet, kiegészítők szempontjából díjaztak magyar éttermeket.
Fogadjunk, hogy nem egy sorban állós gyorsétkezdébe várnánk meghívást, ha valaki Michelin-csillagos helyre invitálna minket. Igaz, momentán előbb repülőjegy kellene Szingapúrba.
A ’Mit csináljunk napközben?’, ’Melyik koncertre menjünk este?’ és ’Mit igyunk?’ kérdéseken túl mindig kardinális momentuma a fesztiválnak a ’Mit együnk?’ is. Főleg ha az ember lánya kénytelen speciális étrendet követni vagy csak egyszerűen ez az alatt a pár nap alatt is diétázni szeretne.
A mobiltelefonok miatt funkciójukat vesztették a szigetország egyik jelképét jelentő piros telefonfülkék, a londoni Holborn egyik készülékét leszámítva, amely most salátabárként született újjá.
Magyarországon keres franchise partnert a mexikói El Fogoncito étterem hálózat.
Ahogy a pizza importálta Itáliát a világ legtávolabbi pontjaira, úgy tűnik, a magyarság jó hírét napjainkban a büfékocsik ablakán kiadott lángos terjeszti. Bogár Péterék nem akármilyen előkészítés után Ausztráliában tarolnak az új ízekkel.
Újabb magyar street food kocsi bukkant fel a külföldi sajtóban, most az ausztrál Perth városát járó Rare Flower nevű lángosos- és dödöllésautót ajánlják egy helyi lapban.
Ahol ott vannak a jó borok, onnan nem hiányozhatnak a jó falatok sem. Nézzük, mit kínál az idei Budavári Borfesztivál.
Nagyon össze kell kapnia magát kulturált sörisszának, ha lépést akar tartani a fesztiválokkal. Még egy alvás a nagy budavári kóstolgatásokig, miközben még ki se heverte a hétvégi Főzdefesztet.
A Le Bistrot du Lion elnevezésű utcai vendéglátó egységgel simán beszállhatna a büfékocsibizniszbe a francia vállalat.
Váltig állítjuk, hogy a hamburgert az európai, egészen pontosan, a német bevándorlóknak köszönheti az Újvilág, még ha ezt odaát tagadják is némely elfogultak. A lényeg persze úgyis az, hogy kevés harapnivaló futott be bámulatosabb karriert szerte a világon.
Michelin-csillagot kapott egy Szingapúrban működő utcai kajabódés. Chan Hon Meng, aki 35 éve készít hongkongi szójaszószos csirkét a saját kis kuckójában, először azt hitte, tréfálnak vele.
Hétvége a három bé jegyében a Millenáris Parkban. Péntek déltől vasárnap estig kézműves sör és street food fesztivál, ahogy még nem volt.
Az utóbbi időben nagy a pezsgés a fővárosban street food fronton, ennek egyik hozománya, hogy újraértelmeződött a pesti kolbász fogalma. Miközben például a Töltő, a Butifarring, a Kolbice e témában új élményeket nyújt, a Séf utcája, a Belvárosi Disznótoros vagy a Mészár Steak Kitchen feleleveníti a hagyományos disznótoros ízeit. Bejártunk néhány kolbászost, és végigkóstoltuk a kínálatot. Nekünk nagyon bejött.
Nem hungarikum, hiszen másutt is vannak különböző sült kenyértészta alapú ételek, de mi magyarok mégis a sajátunknak tudjuk be. Bár nem egy könnyű nyári étel, mégis sokaknak a nyár, a strand, a Balaton jut eszébe róla. De lángost a fővárosban is egyre több helyen lehet enni. Mutatjuk a legjobbakat.
Ha trolit, buszt vagy villamost toló street food árusokkal találkozik a VII. kerületben, ne lepődjön meg.